Coaching

Bij coaching help ik jou (jouw kind) en jouw omgeving bij problemen waar je zelf niet uitkomt. Het kan gaan over zelfvertrouwen, weerbaar zijn (en blijven), problemen in de interactie met anderen, niet lekker in je vel zitten, leerproblemen, concentratieproblemen, omgaan met tegenslagen en heel vaak gaat het over emoties en hoe je hiermee om kan gaan.

Ik werk volgens de oplossingsgerichte methodiek. Het waarom de situatie is ontstaan is niet interessant voor de oplossing. De oplossing zelf is dat wel. Jij zelf bent bij mij de expert en hebt alles in huis om tot een oplossing te komen. Ik werk op een manier kinderen goed kennen maar jij misschien vergeten bent. Spelenderwijs en met humor gaan we de situatie verkennen en als we weten wat je wil leren dan maken we een plan om dat doel te bereiken. Jij bent eigenaar van het probleem en werkt zelf (standig) naar de gewenste oplossing.

Jij bepaald zelf hoeveel sessies er nodig zijn. Soms heb je aan 1 gesprek genoeg een andere keer zijn er 5 of 10 nodig. Er is wel altijd een intake en een (afsluitend) gesprek. Na afsluiting van het coachtraject is er de mogelijkheid van een follow up om vaardigheden die verzwakt zijn weer te versterken.