Over mij

“ Jij bent een Limited Edition” zei een kind tegen mij. Door mijn open luisterhouding en vermogen om aan te sluiten bij kinderen, voelde hij zich op zijn gemak bij mij. Dit kind  vond het prettig dat ik moeilijke begrippen en situaties duidelijk uit kon leggen. “Ik snap mezelf en mijn ouders nu”,  zei hij opgelucht. Door het inzetten van creatieve werkvormen leer ik de kinderen zichzelf en hun omgeving beter begrijpen en ermee om te gaan.

Het was het mooiste compliment wat ik ooit heb gehad. Hoewel ik mijn diploma’s niet wil onderwaarderen heeft deze opmerking mij meer geraakt en gemaakt. In de afgelopen 9 jaar heb ik ontzettend veel geleerd van de kinderen in het speciaal onderwijs waar ik werkte. Zij hebben mij laten zien en horen hoe het in hun koppie werkt en op mijn beurt kon ik hen helpen om orde te scheppen in de chaos in en om hen heen. Leren doe je samen.

Missie en visie

Leren doe je een leven lang. Ik heb tot 2005 gewerkt als theatertechnica, ik had het enorm naar min zin in deze wonderlijk mooie wereld maar er knaagde iets in mij. Voor het eerst sinds mijn MTS diploma had ik enorme zin om te gaan studeren. Het werd beeldende therapie aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Het leren werd een feestje omdat ik theorie en praktijk naast elkaar kon zetten en begrijpen. Mijn wereld werd letterlijk en figuurlijk groter. Ik gun ieder kind een prettig leerproces waarbij zij de regie in handen hebben en mogen bepalen hoe zij leren. Leren wordt op deze manier een klein feestje.